Blue Train Bike Club Zaanstreek/Waterland
Belevenissen van de dames:
De dames trainen tijdens de lente– en zomermaanden op vrijdagmorgen.                 De koffie is een belangrijk onderdeel van de training.
Inge thuis na succesvolle tocht naar Santiago
Inge Spanje Hallo Fietsvrienden en Vriendinnen,

Ik ben inmiddels weer terug in het mooie Oostzaan na mijn fietsavontuur naar Santiago de Compostella. Ik heb in totaal precies 3100 kilometers gereden. (even voor de statistieken) En....... nul lekke banden gehad dankzij de goede materiaalkennis van Karin die mij twee uitstekende anti lekbanden adviseerde.

Het is een avontuur en hele mooie ervaring voor mij geweest. Het was wel heel apart om 5 weken alleen onderweg te zijn op mijn fiets. Ik heb het met het weer niet erg getroffen, veel tegenwind, regen en soms koude nachten in mijn tentje. Maar ik zat elke dag met plezier op de fiets, dat is toch het leukste dat er is.
Inge regen Onderweg, in het café of op de camping heb ik leuke, mooie en emotionele ontmoetingen met mensen gehad die ook onderweg zijn naar Santiago.

Ik heb het fantastisch gevonden om uitgezwaaid te worden door mijn fietsvriendinnen in Haarlem. Ook de lieve en aanmoedigende sms–jes die ik onderweg ontving heb ik met veel plezier gelezen. (meiden bedankt, en ook enkele mannen bedankt voor jullie felicitaties)

Inge voor tent Ik ben dankbaar dat ik deze rit alleen heb mogen maken, maar ik moet wel tot de conclusie komen dat samen fietsen en de dagelijkse dingen samen met elkaar delen heel waardevol zijn, daarom kijk ik er weer naar uit om vrijdag weer met de meiden mee te fietsen.

De mooie bos bloemen die ik van mijn fietsvriendinnen heb gekregen staat te pronken in de kamer, meiden heel erg bedankt en ik vind het super zoals jullie met me meegeleefd hebben.

Heel erg bedankt, Inge

Naar boven


Belevenissen dames
filmpje training
Inge weer thuis
Inge vertrekt naar Santiago de Compostella
spinning marathon
recept fietsbrood
zondag 20 maart 2011
zondag 19 september 2010

Inge in Santiago de Compostella
Inge voor kathedraal
Inge vertrekt naar Santiago de Compostella
dames met Inge Vandaag, 9 mei 2013, is het zover. Een van onze fietsvrouwen, Inge, gaat beginnen aan een tocht van 2530 km. En wel in haar eentje! Vanmorgen 08.15 uur vertrekken wij vanaf haar huis naar Haarlem. Karin, Ineke, Bob en Aline rijden samen met Inge en Arno mee naar Haarlem. Daar bevindt zich het startpunt van de route naar Santiago de Compostella.

Inge stempe; Inge start; Via het pontje van Buitenhuizen zijn wij vrij vlot in Haarlem. Daar zoeken wij het St. Jacobs Godshuis op. Een vrijwilliger ontvangt ons met een kopje koffie. Hij heeft zelf de tocht ook gefietst en vertelt ons een aantal leuke anekdotes. Ook verschillende verhalen over misrijden. Dit is iets minder voor Inge, die nog moet starten en heeft besloten geen kompas of routeplanner te gebruiken. Inge is van plan alles met de kaart te doen. Na de koffie en de verhalen krijgt Inge haar tweede stempel in haar Pelgrimspas. De eerste haalde zij op bij het gemeentehuis van Oostzaan. Als de stempel is gezet brengen wij nog een kort bezoek aan het kapelletje. Ook aan dit kapelletje zit een verhaal vast. In de 2de wereldoorlog hebben er nl verschillende joodse mensen ondergedoken gezeten. Deze hebben allen de oorlog overleefd. Uit dankbaarheid schonken zij de glas in lood ramen van de kapel.

En dan is het zover. We gaan naar buiten. Vlak voor de deur is er over de weg een streep van marmeren straatstenen getrokken. Dat is de startstreep. Inge neemt plaats op de startstreep, wordt nog voor de laatste keer gefotografeerd en na verschillende omhelzingen en kussen onzerzijds vertrekt zij.

Vandaag de eerste 70 km nog samen met haar man Arno. Vanaf morgen moet zij het allemaal alleen doen! Inge heel veel succes, overpeinzingen en vooral ook plezier. Tot over 6 weken.

Aline

Naar boven


Inge naar Santiago de Compostella
dames pont
inge en arno pont
dames kapel
inge tekent
Spinning marathon 13 april 2013
Aline spint 4 uur op het kerkpleing Daar waar in Limburg de "Amstel Gold" gereden werd, werd in Oostzaan een spinning marathon gehouden voor het goede doel. Namelijk voor het KWF. De marathon werd georganiseerd door "neven voor leven" in samenwerking met ADZ. Ik kan niet anders zeggen dat de organisatie fantastisch was. Alles liep op rolletjes, de inschrijving en de verzorging. Ook de entourage was goed. Het weer werd in de loop van de middag steeds beter. Halverwege de middag begon het zonnetje te schijnen en werd de temperatuur aangenaam. Niet te warm, niet te koud.
Naast mijzelf deden van "De Bluetrain" ook WillemS, Piet en Karin mee. Willem en ik hadden ingeschreven voor de volle 4 uur. Willem heeft 4 uur lang als een dolle op de fiets gezeten. Hij was duidelijk van plan het er niet met een Jantje van Leiden vanaf te brengen. Willem ziet natuurlijk in iedere training de gelegenheid van een uitdaging. Hij zat een paar fietsen rechts van mij en als ik zijn kant op keek zag ik een verbeten hoofd met een vol rode kleur. Er moesten verschillende nieuwe energie hapjes uitgeprobeerd worden, dus dan moest er ook voldoende energie verbruikt worden.
Ik had zelf besloten mij niet gek te laten maken. Daar de winterkou lang had aangehouden had ik nog vrij weinig kilometers in de benen. Met volgende week de ronde van Noord–Holland voor de boeg en mijn husband in Limburg, leek dit mij een uitgelezen kans om te kijken hoe het met de benen staat. Dat is vrij goed gegaan. Na 4 uur niet volkomen leeg, maar wel het gevoel echt iets gedaan te hebben, was ik behoorlijk tevreden. Piet trad het 3de uur aan om zijn 2 uurtjes deelname te volbrengen. Hij zat naast JohanJ. Samen hebben zij 2 uur voluit gefietst en zichzelf niet gespaard. Karin kon nog gezellig een uurtje meepakken omdat Tim bereid was even haar stand over te nemen. Snel toog zij huiswaarts om binnen 10 minuten weer terug te zijn en plaats te nemen op de fiets die voor JohanH gereserveerd was. Johan lag helaas met griep in bed. Karin deed zoals gewoonlijk haar best en gaf zich volledig.
Uiteindelijk kwamen wij allen voldaan van onze bikes en konden wij tevreden huiswaarts.

Aline

Naar boven


Hoe maak je een fietsbrood
Op verzoek het recept van het fietsbrood.
  • 500 gr. cakemeel, zelfrijzend bakmeel of gewoon bloem
  • 1 ei
  • 1/2 ltr halfvolle lauwe melk
  • zakje vanillesuiker
  • kaneel, zout
  • 200 gr.rozijnen
  • 200 gr. krenten, je kunt ook wat minder doen en dan wat nootjes toevoegen, bijvoorbeeld 50 gr.

Oven voorverwarmen op 175°C.

Bloem, ei, vanillesuiker, kaneel en zout even door elkaar mixen.
Langzaam de melk erbij, als laatste de krenten en rozijnen toevoegen. In een groot cakeblik doen, na vijf kwartier is het klaar.
Het is een stevig zwaar brood, het lijkt niet op cake en het lijkt niet helemaal gaar, je kunt het vergelijken met pannenkoek.
Je kunt het in plakken snijden en in porties invriezen.

Succes ermee,
Els H

Naar boven


Zondag 20 maart 2011
Vandaag voor de dames het eerste rondje van het nieuwe seizoen. We werden vergezeld door 2 mannen: RonR en Gerard. Ron maakte zijn rentree en kan dat beter samen met de dames doen dan volkomen gesloopt weer thuis komen wanneer je gelijk met de mannen gaat meetrappen. Gerard heeft recent een lelijke val gemaakt dat hem naweeën geeft met schouderklachten.
Voor ons was het reuze plezierig, lekker uit de wind en een behoorlijk tempo draaien zonder jezelf leeg te rijden. Wie wil dat nu niet.

route Van de dames waren Ineke, Inge, Karin, Connie en Aline present. We beseften wat laat dat we geen signaal op de e–mail hadden gezet dus de andere dames waren niet op de hoogte. Beetje slordig, excuses dames.
Ons rondje startte bij Karin voor de deur. Via Den Ilp kwamen wij in Purmerland, verder naar Purmerend, Oosthuizen om vandaar uit naar Beets op te trekken. Na Beets had Avenhorn aan bod moeten komen maar door een misverstand over de route werd een andere afslag genomen rechtstreeks naar Schermerhorn. Vlak voor Schermerhorn werd de roep om koffie al vernomen.
Dus in Schermerhorn op naar "de kipslinger" om de nodige cafeïne tot ons te nemen. Tijdens de koffie kwamen er liga's, repen en andere energierijke etenswaren tevoorschijn.
Nadat alles op was, zetten wij onze reis voort. Vanuit Schermerhorn reden we naar de Rijp. Via de Rijp langs de dijk terug naar Purmerend om na 66,8 km weer op ons beginpunt aan te komen. Het was een prachtige eerste rit. Gemiddeld 25.2 km gereden. Een heerlijk voorjaarszonnetje op onze bolletjes en een goede sfeer.
Beloofd weer een mooi seizoen te worden.

Voor alle cijfers van deze rit klik hier. Om het in kilometers weer te geven, klik dan op dat scherm op "weergeven in metrisch" boven de upload–knop.

Aline

Naar boven


Zondag 19 september 2010
Hallo bluetrainfietsers,

Het is wel heel stil rond de damesploeg op onze site.

Ik dacht daar moet maar eens verandering in komen, vandaar een terugblik in vogelvlucht.

Wij dames hebben een heerlijk seizoen achter de rug. Elke vrijdagochtend stonden we om half negen bij de kerk, dit met enige tegenzin van Els in het voorseizoen, die vond 9 uur wel een mooie tijd om te starten. Maar ja ze stond er toch maar mooi weer om half negen.

damesgroep Er zat een grote variatie in de rondjes die Karin, Els dan wel Aline uitstippelden. Meestal de start tegen de wind in en terug met het windje in de rug. Wij vrouwen doen natuurlijk een koffiestop onderweg, dit is niet per se noodzakelijk voor de communicatie, daar wij onderweg geen moment ons mond houden, dat is vrouwen eigen, hoewel de mannen kunnen er geloof ik ook wel wat van!

Al vrij vroeg in het seizoen kwam Ineke onze ploeg versterken. Ze begon nog ietwat onwennig op de fiets, hoezo even afstappen om wat uit de bidon te drinken? Nu draait ze haar hand er niet meer voor om en is ze een volwaardig ploeglid geworden die niet meer weg is te denken.

Karin, Aline en Inge hebben de 160 km van de ronde van Noord–Holland gereden. Gerard en Ineke hebben het eerste stuk met ons meegefietst. Na de koffiestop in Bergen, waar we zo bij de mannenploeg aan konden schuiven die al heerlijk op het terras zaten aan de koffie met appelgebak, sloegen Gerard en Ineke af voor de 100 km rit.

Gerard kreeg natuurlijk het nodige commentaar van de mannen, omdat hij 'maar' de 100 km reed en dan ook nog met de vrouwen.

Maar ik heb gedurende het fietsseizoen gemerkt dat Gerard het wel verdomd gezellig vindt om met ons vrouwen een rondje te fietsen, want op ons maandagavond rondje was hij elke keer present.

Op een gegeven moment moesten we zelf koffie op een terras drinken op de maandagavond, dat was zelfs bij ons dames niet in ons hoofd opgekomen. Maar was wel gezellig!

En als er één schaap over de dam is volgen er meerdere is het spreekwoord toch? En ja hoor ook Hans en Bob werden op de maandagavond gesignaleerd. Ik weet niet of het een geheim is bij de mannen maar ook HansT is gesignaleerd op de maandagavond. RonR dacht ook aan te pikken, maar die had pech en reed 200 meter na de start al lek, en toen kwamen we er achter dat de mannen geen invloed op ons hadden, want wij dames reden gewoon door en hebben Ron nooit meer gezien. Ik heb later begrepen dat hij naar huis terug is gegaan om zijn band te vervangen en toen maar een rondje in zijn eentje is gaan rijden. Is een "sorry Ron" hier op zijn plaats?

Daarnaast zijn een aantal vrouwen de mannen nog tegemoet gereden die het bevrijdingsvuur uit Wageningen opgehaald hebben. Zodat er een aardige delegatie van de blue train het dorp in reed met het bevrijdingsvuur. Wel een beetje jammer dat de mannen het vuur aan Rob van Laare, de straathoek medewerker, moesten afstaan. Toch een leuke happening.

MarianS heeft dit seizoen pech gehad daar ze haar sleutelbeen gebroken had in het buitenland in een afdaling. Gelukkig is ze goed genezen en kon ze tegen het einde van het fietsseizoen weer met ons meerijden.

Zondag 19 september hebben wij dames een punt achter het fietsseizoen gezet. Voor het verslag van deze rit klik hier.

Nou dit was het wat mij betreft groetjes en ik wens iedereen een heerlijke strenge winter toe.

Inge

Naar boven


Terugblik 2010 van Inge
inge