Blue Train Bike Club Zaanstreek/Waterland
Alles over ons avontuur in Cortina d'Ampezzo:
In 2021 is de vriendenploeg van 4 tm 11 september in Cortina d'Ampezzo geweest                  Hier alles over de ritjes en per dag een overzicht van de route
aankondiging
In 2021 hebben de mannen van de Bluetrain de Dolomieten bezocht vanaf een vaste standplaats. Er is gekozen voor Cortina d'Ampezzo. De prachtige bergen rondom deze plaats bieden mogelijkheden genoeg om prachtige tochten te maken. Veel bergen die aangedaan zijn, zijn ook in de tocht van 2013 beklommen. Hieronder een overzicht van de ritten.

Bewegende beelden van deze week vind je hier
Cortina d'Ampezzo 2021
aankomstdag
route dag 1
route dag 2
route dag 3
route dag 4
route dag 5
Cortina 2021
Aankomstdag
Cortina Op zaterdag 4 september vliegen we van Amsterdam naar Verona. We gaan vervolgens naar Cortina d'Ampezzo waar we een week verblijven in hotel Victoria.
Daar we pas tegen de avond arriveren hebben we deze keer geen opwarmronde, maar prepareren we ons gelijk voor de volgende dag.

In totaal fietsen we deze week 409 kilometer en 10.679 hoogtemeters.

tabel

Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van o.a. deze dag vind je hier

Naar boven


Aankomstdag
Aankomst
trein
bus
bier
Route dag 1
profiel van dag 1 Op de eerste fietsdag van onze tocht, zondag 5 september vertrekken we uit Cortina d'Ampezzo richting Passo Falzarego. Dit is niet de meest woeste klim en goed om mee te beginnen. Het is een klim van 16 km van 1109 naar 2105 meter hoogte. Gemiddeld 5,7% en maximaal 9%.
Een mooie berg dus om het klimmen weer in de benen te krijgen. Boven slaan we links af om de afdaling in te gaan richting Arraba. In Arraba slaan we rechtsaf richting de Passo Campolongo.
Dit is een korte klim van 4 km van 1580 naar 1875 meter hoogte. Gemiddeld 7,4% en maximaal 12,5%. Een kort pittig klimmetje dus. We dalen dan af richting Corvara en rijden door naar La Villa.
Daar slaan we weer rechtsaf richting Cortina d'Ampezzo en rijden dan de Passo Valparola op. Deze klim is 13,9 km lang en gaat van 1390 naar 2192 meter hoog. Gemiddeld stijgingspercentage is 5,8% en maximaal 11%. Daarna dalen we weer af richting Cortina d'Ampezzo. In totaal is deze rit 85 km met 2250 hoogtemeters.

profiel klim Valparola

profiel klim Campolongo

profiel klim Valparola

Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van o.a. deze dag vind je hier

De cijfers van deze dag vind je hier

Naar boven


Dag 1
route dag 1
hele ploeg
falzarego
willemv
kerk donker
Route dag 2
profiel van dag 2 Op de tweede fietsdag, maandag 6 september, bezoeken we het dak van onze tocht: de Tre Cime.
We vertrekken uit Cortina d'Ampezzo richting Auronzo en Misurina. Al snel belanden we dan in de eerste klim van de dag, de Passo Tre Croci. Het is een klim van 8,1 km van 1230 naar 1805 meter hoogte. Gemiddeld 7,1% en maximaal 11%.
Het steilste stuk zit in het begin, maar iedereen spaart zijn benen voor wat nog komen gaat. Boven dalen we een klein stukje af en gaan dan links richting Misurina. Daar hebben we uitzicht op een prachtig meer en zien we schuin rechts boven het belangrijkste doel van de dag: de Tre Cime di Lavaredo. Deze klim is 7,5 km lang en gaat van 1756 naar 2349 meter hoog. Gemiddeld stijgingspercentage is 7,5% en maximaal 16%.
Het gemiddelde percentage is aardig misleidend omdat er een lichte afdaling in de klim zit. Meteen aan het einde van het meer slaan we rechtsaf en rijden we gelijk tegen het asfalt op, want het percentage gaat dan een halve kilometer dik over de 10%. Daarna komen de benen 2,5 km tot rust en prepareert men zich voor de zeer zware laatste 4 kilometer. Dan komt het percentage niet meer onder de 10%, maar schommelt eerder rond de 12-13% met uitschieters naar 16%. Het is een doodlopende weg, maar eenmaal boven word je getrakteerd op een prachtig uitzicht.

Na bijgekomen te zijn dalen we weer af richting het meer van Misurina en slaan dan rechtsaf richting Carbonin of Schluderbach. Aldaar slaan we weer linksaf richting Cortina d'Ampezzo. In totaal is deze rit 55 km met 1517 hoogtemeters.

profiel klim Tre Croci

profiel klim Tre Cime
Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van deze dag vind je hier

De cijfers van deze dag vind je hier

Naar boven


Dag 2
route dag 2
jan tre croci
frank en wijb
Martijn tre cime
Erick en WillemS op Tre Cime
Route dag 3
profiel van dag 3 Op de derde fietsdag, woensdag 8 september, rijden we de koninginnerit. Er staat een zware tocht op het programma.
We vertrekken uit Cortina d'Ampezzo richting Venetië. We proberen dan zo veel mogelijk over het fietspad te rijden langs de drukke SS51. We komen dan door Acquabona, San Vito di Cadore, Borca di Cadore, Vodo di Cadore en Peaio tot we de SP347 kruisen. Dan gaan we rechtsaf naar beneden. In 2013 kwamen we op de laatste dag van de andere kant af om hier naar beneden te gaan richting Forno di Zoldo en de Passo Cibiana te beklimmen. Na de afdaling beginnen we gelijk aan deze klim. Een klim van een kleine 10 km van 774 naar 1536 meter hoogte. Gemiddeld 7,8% en maximaal 10,3%. De eerste kilometer is gelijk stevig met een stijging boven de 10%.

Boven dalen we af tot de splitsing richting Dozza. We rijden door Dozza en Astragal en via een steile afdaling komen we op de SP251 richting Dont. Daar begint de klim van de Passo Staulanza. Deze klim hebben we nog nooit eerder gedaan.
Deze klim is 12,6 km lang en gaat van 930 naar 1773 meter hoog. Gemiddeld stijgingspercentage is 6,7% en maximaal 11%.
Ook hier zit het venijn in het begin met gelijk een percentage boven de 10%. Eenmaal boven dalen we af naar Selva di Cadore.

Bij de kerk slaan we weer rechtsaf richting Cortina d'Ampezzo en Passo Giau. Dit is onze belangrijkste uitdaging voor deze dag. In 2013 hebben een aantal van ons deze berg onder koude omstandigheden ook van deze kant af beklommen. Een klim van 10 kilometer van 1314 meter hoogte naar 2236 meter hoog. Gemiddeld maar liefst 9,1% en maximaal 10,4%. Daarna volgt een afdaling richting Pocol van 8,5 kilometer. Daar slaan we weer rechtsaf richting Cortina d'Ampezzo.

In totaal is deze rit 96 km met 2757 hoogtemeters.

profiel klim Cibiana

profiel klim Staulanza

profiel klim Giau
Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van o.a. deze dag vind je hier

De cijfers van deze dag vind je hier

Naar boven


Dag 3
route dag 3
hans cibiana
ploeg cibiana
staulanza
frank giau
tinus giau
willem martin richard
Route dag 4
profiel van dag 4 Vandaag de vierde fietsdag, donderdag 9 september, is de langste rit van de week. We rijden een rondje ten noordoosten van Cortina.
We rijden vanuit Cortina d'Ampezzo richting Dobbiaco. De eerste 16 km gaat het wat omhoog en daarna tot km 36 gaat het weer wat naar beneden. We passeren de Dürrensee en Lago di Dobbiaco. Vanaf Dobbiaco rijden we zo veel mogelijk over fietspaden. Bij Innichen slaan we rechts af richting Sesto en later de Passo Montecroce.
Deze klim is 15,5 km van 1187 naar 1636 meter hoogte. Gemiddeld 2.9% en maximaal 8,8%. Dit is dus geen woeste klim en brengt niemand in de problemen.

We dalen dan af richting Padola en maken daar een U-bocht rechtsaf richting Auronzo. In Padola begint een korte klim naar Passo di Sant'Antonio.
Dit is een klim van 4,4 km van 1211 naar 1489 meter hoogte. Gemiddeld 6,3% en maximaal 13,8%. Een klein kuitenbijtertje dus.
Dan dalen we 9 km af naar Auronzo di Cadore en daar begint de laatste en lastigste klim van de dag de Passo Tre Croci. Deze hebben we al van de andere kant opgereden, maar de oostkant is zeker niet minder zwaar. De klim begint echt in Palus San Marco en is 11 km lang en gaat van 1112 naar 1805 meter hoog. Het gemiddelde stijgingspercentage is 6,3% en maximaal 11%. De zwaarste kilometers zijn kilometer 3 tm 8 met stroken boven de 10%.

Tot slot dalen we weer af richting Cortina d'Ampezzo.
In totaal is deze rit 109 km met 2107 hoogtemeters.

profiel klim monte croce

profiel klim antonio

profiel klim tre croci
Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van deze dag vind je hier

De cijfers van deze dag vind je hier

Naar boven


Dag 4
route dag 4
vanuit hotel
ploeg innichen
bord monte croce
wijb antonio
wijb dirk frank henk
hans tre croci
Route dag 5
profiel van dag 5 Vandaag, vrijdag 10 september, de laatste en vijfde fietsdag van de week. We rijden een rondje ten zuidwesten van Cortina.
We rijden vanuit Cortina d'Ampezzo richting Pocol. Daar begint de eerste klim van de dag. Dat is de beruchte Passo Giau die we eerder al van de andere kant opreden. Dat was geen makkelijke klus. De kant vanaf Pocol is zeker ook niet makkelijk. De klim is 8,6 km van 1520 naar 2236 meter hoogte. Gemiddeld 8,3% en maximaal 12%. Iedereen moet zich op de laatste dag nog een keer schrap zetten om hier boven te komen.

We dalen dan af richting Colle Santa Lucia en vervolgen dan de weg naar Passo Falzarego. We rijden eerst over de SP251, vervolgens over de SR203 en ten slotte over de SR48.
Dit is een klim van 15 km van 1311 naar 2117 meter hoogte. Gemiddeld 5,4% en maximaal 9%. Het is een mooie lange klim als afsluiter van de week.
Tot slot dalen we weer af richting Cortina d'Ampezzo.
In totaal is deze rit 64 km met 2048 hoogtemeters.

profiel klim giau

profiel klim falzarego
Het verhaal van deze dag vind je hier

De foto's van deze dag vind je hier

Een diavoorstelling van o.a. deze dag vind je hier

De cijfers van deze dag vind je hier

Naar boven


Dag 5
route dag 5
koffie giau
martin giau
martin falzarego
martin erick falzarego
hans wijb falzarego
piet falzarego
businladen hans bier