Blue Train Bike Club Zaanstreek/Waterland
Mededelingen:
BTBC racefiets- of strandfietstrainingen zondag 9.30 uur vanaf de kerk in Oostzaan.                                  Op woensdagavond rijden enkelen met een lichtje
4 tm 11 september 2021 Cortina d'Ampezzo
ploeg in cortina

In september 2021 stond weer onze 2-jaarlijkse reis op het programma. Deze keer hebben we gekozen voor een vaste standplaats: Cortina d'Ampezzo.

Met 20 fietsers hebben we bescheiden tochten gereden in de prachtige Dolomieten. We zijn ook nu weer begeleid door JohanJ. Zijn mede-begeleider was deze keer Richard. Ten op zichte van de voorgaande keren was er een oude bekende mee: Koos. Frank, Martijn en MartinVo waren voor de eerste keer mee.
Het weer zat ook dit jaar mee. Alleen op de eerste fietsdag hadden we een klein buitje.
Grootste tegenvaller was de val van WillemS waarbij hij zijn elleboog brak. Daardoor moest hij ons voortijdig verlaten.
Ondanks dat de kilometers en hoogtemeters beduidend minder waren dan voorgaande jaren kon slechts de helft van de renners het volledige programma afwerken. De jaren gaan dus duidelijk tellen.
Voor een overzicht van alle dagen lees dan deze pagina.

Naar boven


19 augustus 2021 Elfstedentocht
ploeg bij chinees

Op donderdag 19 augustus 2021 hebben HansD, FrankC, FrankS, Erick, WillemS, MartinT, Gerard, Wijb, Dirk en Bob de elfstedentocht gereden. De eerste 6 genoemde personen deden dat voor de eerste keer. De laatste 4 hebben de tocht al heel veel maal gereden.
Dit jaar was door de Corona er een bijzondere editie. Je kon met een app op je telefoon stempelen en de rit hoefde niet per se op de tweede pinksterdag verreden te worden. De route was ook iets anders dan normaal.
Ondanks het matige weer hebben we toch een prima dag gehad. De regen zat vooral in het eerste deel van de rit. Gelukkig stond er weinig wind en was het niet koud. Op onze vaste stopplaatsen waren we gelukkig niet drijfnat en konden we dus in Dokkum koffie met gebak nuttigen en in Bolsward een stevige lunch weg werken.
Na afloop gingen we weer naar Oostzaan waar we heerlijk hebben zitten dineren bij de plaatselijke Chinees. De mannen die hun eerste elfstedentocht hebben gereden werden uitgebreid in het zonnetje gezet.
Al met al een heel leuke dag.

Naar boven


30 augustus tm 5 september 2020 Vogezen
ploeg in Vogezen

Daar onze 2 jaarlijkse tour in de Dolomieten door Corona een jaar is uitgesteld hebben een aantal blauwe mannen het plan opgevat om te gaan fietsen in de Vogezen. Het is een stuk dichter bij dan de Alpen en de bergen zijn minder hoog. Gezien de stijgende gemiddelde leeftijd is dit een prima plan. Het groepje wordt aangevuld met een aantal mannen die regelmatig op zondagmorgen met ons meerijden.
De belevenissen zijn te lezen op onze weblog.

Naar boven


5 tm 10 november 2019 Mallorca
ploeg in La Colabra

In de herfst van 2019 zijn op initiatief van Wijb een aantal renners 6 dagen naar Mallorca geweest. Hoewel het niet zo zonnig was als gehoopt, hebben de 8 renners onder nagenoeg droge omstandigheden prachtige ritten kunnen maken. Basisstation tijdens het verblijf was een prachtig hotel in Port de Sóller. Dit was een prima uitgangspunt om alle mooie hoekjes van het eiland met de fiets te bezoeken. Uiteraard zijn er de nodige foto's gemaakt en zijn de belevenissen beschreven. Het verslag van deze dagen is hier te lezen.

Naar boven


Maandag 10 september 2018 Herdenking Ton
ploeg op tourmalet

Tijdens onze Pyreneeëntocht 2018 hebben we boven op Col du Tourmalet Ton herdacht. Ton zou ook bij deze week meegaan als begeleider van de bluetrainbike ploeg. Helaas is hij eind april plotseling overleden. Als eerbetoon aan hem heeft de ploeg op het hoogste punt van de route een moment bij Ton stil gestaan. Na een korte inleiding waarbij naar voren werd gebracht wat Ton voor onze club betekend heeft, hebben we een moment stilte in acht genomen. Iedereen dacht terug aan de mooie momenten samen met Ton. Tot slot hebben we het glas geheven en geproost op Ton. Het verslag van deze week is te lezen op de Pyreneeën 2018 pagina.

Naar boven


Maandag 21 mei 11-stedentocht 2018
ploeg aan de start

Op de 2e Pinsterdag reed de Bluetrain opnieuw de tocht die het vaakst door de de club is gereden. Al in de jaren 80 reed een voorloper van de club voor het eerst de tocht. Tegenwoordig wordt door een vast en select gezelschap afgereisd naar Friesland. Het was weer een mooie, maar ook heel drukke dag. Iedereen kwam weer heelhuids aan de finish. Deze keer doet Wijbrand verslag en is te lezen op onze 11-stedenpagina.

Naar boven


Zaterdag 28 april 2018 in memoriam Ton
ton

Op Koningsdag werden we opgeschrikt door het bericht dat Ton was getroffen door een fatale hersenbloeding. Een dag later, op zaterdag 28 april, is hij in het bijzijn van zijn dierbaren overleden. Hij zou 12 mei 76 worden.
Ton is sinds 2005 betrokken bij de bluetrain. Bij onze 2-jaarlijkse grote tochten in de bergen is hij samen met zijn schoonzoon Johan onze vaste begeleider.
Met een busje brengen zij onze fietsen ter plekke, terwijl wij er achteraan vliegen. In de bergen is hij chef de mission en regelt op voortreffelijke wijze de catering, filmt onze verrichtingen en zorgt dat we bij aankomst in het hotel naadloos door kunnen gaan naar onze kamer. Wat daarbij helpt, is dat Ton vloeiend Frans spreekt. Johan stuurt de bus, fotografeert en assisteert en corrigeert Ton daar waar nodig.
Buiten deze onmisbare praktische hulp is Ton ook gewoon een gezellige kerel om een week mee op pad te gaan.
Energiek, hulpvaardig, extravert, luidruchtig, bijna altijd goed gehumeurd en een tikkeltje eigenwijs, zo zou je Ton het beste kunnen omschrijven.
Vijf keer heeft hij zo'n tocht begeleid en in de loop der tijd zijn het team en Ton steeds meer naar elkaar toe gegroeid. Werd er bij de eerste tocht nog wat onwennig gereageerd op zijn directe manier van communiceren, later kon iedereen lezen en schrijven met Ton.
In de versies van 2009, 2011 en 2013 liet Ton zich ook dagelijks live interviewen door radio Oostzaan. Op smeuïge wijze vertelde hij dan het verloop van de dag, waarbij hij dan de hoogtes en bergen steevast door elkaar haalde.
Ook bij onze komende tocht in september zou hij weer van de partij zijn.
Onvoorstelbaar dat dit niet gaat gebeuren. Nooit meer die aanstekelijke lach en nooit meer dat enthousiasme en de welgemeende bewondering als we uitgeput aankomen boven op een berg. De tocht zal nooit meer hetzelfde zijn.

We zullen onze goede vriend ongelooflijk missen.

We wensen Tiny, Joyce en Johan, Yvette en Ramon en zijn kleinkinderen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens alle leden van de Bluetrainbikeclub,
BobPS. Hier hoor je Ton op dag 3 in 2013 op de radio.

Hier een herinnering aan Ton in beeld en geluid

Naar boven


Ronde van Noord-Holland op zaterdag 21 april 2018
medemblik

Met de ronde van Noord-Holland komt traditie getrouw het voorjaar bij de bluetrain pas echt op gang. Met een grote groep dames en heren werd de ronde gereden onder ideale omstandigheden. Als je het verhaal wilt lezen en de foto's bekijken, ga dan snel naar onze ronde van Noord-Holland pagina

Naar boven


Strijd in Sloten op zaterdag 10 maart 2018
sloten

Sloten

Nu het ijs opeens zomaar weer weg was, kwam het idee om op de Sloter wielerbaan te gaan rijden. Velen van ons hebben dit weleens gedaan. Aan het eind van de Gerrie Knetemann Classic mag je hier altijd je tijdrit doen.
Een aantal van ons zouden heen gaan. Het leek me leuk om daar eens te kijken. Vanuit m'n flatje gespoed naar Sloten toe. 10 keer verdwaald natuurlijk. Gerrie Knetemann classic tegengesteld rijden is erg lastig. Maar uiteindelijk reed ik de baan op. Er waren weinig mensen, dus ik dacht ik ben behoorlijk op tijd of...

henk sloten "Je bent te laat Hannes!", schalde stem van Henk in m'n nek. Er zat al een ronde op.
Het was deze dag alsof het opeens weer zomer was. Veel te veel kleren aan en dus maar een koffie genomen in de kantine. Hier me ook laten informeren hoe het nou eigenlijk werkt. Trimmers kunnen meestal om 13:00 terecht (Vandaag was het 10:30 omdat er Amsterdamse kampioenschappen waren). Een ronde is 2,5 km. Meestal zijn er zo'n 20-30 rondes. Voor een deelname betaal je 4 euro en een transponder huur je ook voor een paar euro. Zonder transponder mee doen, mag ook. Maar dan val je niet in de prijzen. Iedereen mag mee doen, ook de dames. Ik heb geen aparte startgroep gezien voor dames en heren.

erick sloten Als je een licentie neemt, krijg je een wielerpak met 3 kruisjes er op. Dat kan alleen in Amsterdam, 3 kruisjes kopen zonder daar iets voor te hoeven doen. Meer info op de volgende website

Na ongeveer een uur werd er voor de laatste ronde gebeld. Het zat er niet in om een sprint trein te vormen voor de bluetrainers. Dus kwam ieder individueel over de finish. Gemiddelde snelheid was rond de 38Km/u.

Om zelf nog wat kilometers te maken, via Aalsmeer, Uithoorn langs de Amstel naar m'n flatje toe.

HansT

Naar boven


Blue Train gaat in september 2018 wederom naar de Pyreneeën
ploeg tourmalet In 2018 gaat de ploeg van de Blue Train Bike Club opnieuw naar de Pyreneeën. Dit keer geen Coast to coast, maar wordt het middenstuk van het Franse deel uitgebreid bezocht. Voor een aantal zal het een eerste kennismaking zijn met de Pyreneeën, omdat zij er in 2005 niet bij waren. Voor anderen is het een nieuwe ontmoeting met de prachtige natuur in het Zuiden van Frankrijk. Hopelijk hebben we net zo mooi weer als toen in 2005. Als je in detail wil weten wat we gaan rijden, gaan dan snel naar de pagina van dit nieuwe avontuur.

Lees hier wat de plannen zijn.

Naar boven


Blue Train Giro d'Ardennes Althen Tour 6 tm 9 juli 2017
tank Nadat in het najaar 2016 duidelijk werd dat er voor het eerst sinds 2005 geen tweejaarlijkse tocht in het hooggebergte plaats zou vinden, startte een initiatief voor een kortere ronde. Ook deze maal waren "de vrienden van Thijs", na een succesvolle tocht naar Althen Kelkheim in 2016, uitgenodigd. Henk had nog wat goed te maken na eraf gereden te zijn met verkeerde verzetje door 2 jonkies.

WillemV, RonH, MartinT en Piet met support van Althen-Dirk en Thijs belegden een aantal sessies en geïnspireerd door de sportdrank van MartinT ontstond het idee om in het brouwgebied van La Chouffe een 3 tal dagen te fietsen, kletsen, eten en vooral te drinken. La Roche-en-Ardenne midden in de Waalse Ardennen werd de uitvalbasis voor 3 fietstochten van 6 tot en met 9 juli.

Lees hier het relaas van deze dagen.

Naar boven


"Daar wordt aan de deur geklopt"... op zondag 27 november 2016
sint ploeg

Vanmorgen verzamelen bij de kerk, in een bijzonder gezelschap aangezien een aantal mannen het strand verkoos boven het asfalt. Handen schudden met Daan, Jan, Erick, WillemS en ja ja... MartinG, alsof hij nooit was weggeweest. De fietsen geprepareerd voor het strand zetten zij via de Kerkstraat koers naar Wijk aan Zee. De andere die hards: Hans, Gerard, MartinT, Bob, RonH, Willem en Piet vertrokken noordwaarts voor een rondje 'om de kerk van Schermerhorn'.

Handjes op het stuur, in een rustig tempo naast elkaar ging de koers naar ons vertrouwde adres. De weg langs Driehuizen lag bezaaid met prut, wat ervoor zorgde dat wij als echte roetveegpieten bij Cees en Angelique aan tafel kwamen. Wij zorgden ervoor dat de gemiddelde leeftijd in ons 2e huis behoorlijk ging dalen, aangezien een aantal fietsers met flinke senioriteit voor ons hadden plaatsgenomen.

sint hans Hans had nog een rondje van zijn verjaardag tegoed, waarna de zondagsrust in Schermerhorn werd verstoord en met luide stem het verjaardagslied ten gehore werd gebracht. Een klein feestje maar wel met een lach en een traan, aangezien zijn schoonvader Lauw Groeneweg deze week op 88 jarige leeftijd is overleden.

Na het 1e rondje koffie smaakte het ons naar meer, maar geen Cees en Angelique meer in de buurt. Gerard wist op uiterst subtiele toon de uitbaters weer naar de bar te krijgen, in uiterst beschaafd Nederlands riep hij iets over hun activiteiten voor een liefdesbaby of zo, iedereen begreep in ieder geval wat hij bedoelde ! Na de taart en twee bakken koffie of thee werd het tijd de fiets weer op te zoeken. Op dat moment werden wij verrast door een bijna echte Sinterklaas, zoals op de foto's is te zien. Nadat hij de groep had toegesproken nam hij Hans nog even apart om in zijn boek de stoute gedragingen met hem te bespreken. Ondanks dat mocht hij van de Sint weer vertrekken, met de toezegging dat hij zijn leven zou beteren...

In een gestaag tempo vertrokken wij in zuidelijke richting. Bob had wat technisch ongemak met zijn achternaaf, maar ondanks dat reden wij in een oplopend tempo van 27 naar 32 kilometer gemiddeld terug naar Oostzaan. Uiteraard de vertrouwde eindsprint op de Zuiderweg, wederom gewonnen door Ron die de hele ochtend "in de bus" had gezeten en geen spetter modder op zijn outfit had zitten, toch knap als je nergens vooraan hebt gereden. Met een lekker zonnetje kwamen wij terug in Oostzaan, waarna de bike wasstraat bij Willem nog even kon worden opgezocht.

Een rondje als vanouds, heerlijk gereden en in goed gezelschap genoten van een mooie zondagochtend. Mannen bedankt !

Hans en familie alle sterkte komende dagen.

Piet

Naar boven


16 tm 19 juni trip naar Althen in Kelkheim
dirk thijs

Dirk heeft eeen nieuwe zaak van Althen in Kelkheim geopend. Daarom organiseert hij samen met zijn zoon Thijs een 4-daags bezoek van de bluetrain aan zijn nieuwe zaak.
De bedoeling is dat we van 16 tot en met 19 juni de buurt van Frankfurt onveilig gaan maken. Hoe het programma er uit ziet, kun je hier lezen.

Naar boven


WillemV Europees jeugdkampioen ???
De mannen in Lelystad

Staand vlnr WillemV, WillemS en Wijb. Zittend vlnr Erick, Tinus, Jan, Hans en Ron. Vooraan Piet.

Op de eerste zondag van Mei, was er toch nog wel een redelijke opkomst op het Kerkplein.
De meesten waren toch wel een beetje bang om in de regen terecht te komen die in de loop van de ochtend voorspeld was. Ron H was afgemeld, want die had zaterdag al in Limburg getraind. Dirk is op hoogte stage op Tenerife en de overige afwezigen lagen waarschijnlijk nog achter een gebreide broek uit te slapen! We vertrokken met de net 57 jarige Willem, die na een avondje bieren in topvorm verkeerde.

Verder waren present Erick, Jan, Piet, Bob, HansD, Willem V, Martin T, Ron J en ondergetekende!
Ron J kwam er in de Haal bij en later bij de Kipslinger meldde Willem v S zich nog voordat we het verjaardagslied voor Willem konden aanheffen. Willem had wederom een hoofdprijs te pakken, want Angelique, de herbergierster, wilde absoluut trakteren op Appelgebak met slagroom!
Haar zoon Sam had net de gouden medaille gewonnen en was tot Europees kampioen biljarten gekroond! (in de klasse tot 21 jaar)

Bob was al eerder op een korter parcours weer richting Oostzaan gedraaid om verschoond van de regen te blijven. (en had de dag ervoor met Aline nog 100 plus km gemaakt in het zonnetje)
Ron, Jan, Erick en Tinus maakten nog een extra lus naar de brug bij Alkmaar en sloten zich later aan bij de feestvreugde in kroeg de Kipslinger!

Het werd een gezellige rit terug met een straf tempo en zelf kwam ik met ca. 65 km op de teller Oostzaan weer binnen vliegen We waren net voor de regen binnen de poorten!
Willem nog bedankt voor al die bakken koffie en andere stimulerende middelen!

Wijb

Naar boven


Ritjes april 2015
In april worden traditiegetrouw veel ritjes gereden. Ook in 2015 is dat het geval. De ronde van Vlaanderen wordt door een aantal jongens gereden. Hier is het verslag. Maandag 6 april is het tweede Paasdag en rijden we een rondje Markermeer. Hier de mannen bij het koffiepunt in Lelystad.

De mannen in Lelystad Op 18 april rijdt Tinus de Amstel Gold Race en op dezelfde dag is onze thuiswedstrijd de Ronde van Noord-Holland. Een groot aantal Blue Trainers doet mee. Het is prachtig weer en eenmaal weer terug bij de sporthal wordt de goede afloop uitbundig gevierd.

groep Lees hier het verslag.

Naar boven


Mountainbiken in Bergen 30 november 2014
Alle mannen bij de start Op initiatief van HansD werden de mountainbikes weer eens uit het stof gehaald, bandjes opgepompt en startklaar gemaakt voor een ritje in het duingebied bij Bergen. Ondanks de koude stappen 11 man op de fiets en gaan zelfs 2 dames vanuit Oostzaan op de racefiets de mannen opzoeken. Enkele anderen geven de voorkeur aan het traditionele ochtendrondje om half tien vanaf het kerkplein. Hans doet zelf verslag van deze gedenkwaardige ochtend. Het verslag is te lezen op onze mountainbikepagina die heel lang niet meer aangevuld is. Lees hier het verslag.

Naar boven


Trainingen 2014
Karin, Aline, Johan en Ineke Het is wat rustig op deze site, maar dat neemt niet weg dat er fanatiek getraind wordt door zowel de dames als de heren. Zo rijden Daan en Jan op zondag 11 mei ondanks de hevige wind en regen toch een rondje. Jan sloopt Daan, maar de laatste wil ons toch even laten weten dat hij wel gefietst heeft. Lees hier zijn verhaal.

Op zondag 25 mei worden door enkele mannen een rondje Markermeer gefietst. Anderen geven die dag de voorkeur aan het klassieke rondje van de zondagmorgen. HansD doet verslag van het rondje Markermeer en WillemS schrijft over het reguliere rondje.

Als de mannnen voor de zoveelste keer de elfstedentocht fietsen rijden enkele dames nog eens de 110 kilometer van de ronde van Noord-Holland. Ze worden vergezeld door enkele heren: HansD, RonH en Johan. Hiervan is geen verhaal maar wel bijgaande foto.

Naar boven


Ronde van Noord-Holland 2014
Els, Ineeke en Aline Op zaterdag 19 april 2014 werd de ronde van Noord-Holland verreden. Er ging zowel een heren- als een damesploeg van start. In de loop van de middag kwamen alle deelnemers weer terug bij sporthal Oostzaan om aldaar het vocht weer aan te vullen en de tocht te evalueren. Aline doet verslag van de dames.

Naar boven


BTBC Nieuws
Cortina september 2021
Elfstedentocht 2021
Vogezen 2020
Mallorca november 2019
Herdenking Ton
11-stedentocht 2018
In memoriam Ton
Ronde NH 21 april 2018
Sloten 10 maart 2018
Aankondiging Pyreneeën 2018
Ardennentour 6 tm 9 juli 2017
Sint in Hollands Welvaren
Bezoek aan Althen in Kelkheim
WillemV kampioen ???
Ritjes april 2015
MTB Bergen
Trainingen 2014
Ronde NH 2014

Cortina d'Ampezzo 2021
willems

Pyreneeën 2018
Richard op Col d'Agnes

Europa's mooiste 2015
Europa 2015

Dolomieten 2013
Dolomieten 2013

Italië 2011
beklimming Stelvio

Alpenrit 2009
Hans arriveert op de mont ventoux

Barcelonnette 2007
Jan rijdt de col de la cayolle op

Pyreneeën 2005
op weg naar de col de aspin